hey, vi bygger

– om samarbejde og venskab

Nyt hus i ødelagt verden

Det meste ligger øde. Meget er i stykker. De voksne er væk. Der er en dreng, der hedder Jack. Der er også en pige. Jack finder en hammer. Pigen finder en sav. Hun hedder Melissa. De bliver enige om at bygge noget. Et hus.

I billedbogen Det hus Jack (og Melissa) byggede, som er skrevet af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Lilian Brøgger, møder vi en verden, der er gået helt i stykker.

Det virker håbløst indtil den dag Jack møder Melissa og de beslutter sig for at bygge et hus sammen. En dag begynder det at regne og regne, og vandet stiger. Heldigvis viser det sig, at det hus, Jack og Melissa har bygget, mere er en slags båd.

Om venskab og håb

Historien handler om venskab, om at have brug for andre, og om at finde håb, når alt håb synes at være ude. I historien om Jack og Melissa er der samtidig referencer til de bibelske fortællinger om skabelsen og Noas Ark.

Billedanalyse og (folde)huse

I projektet skal eleverne arbejde med billedanalyse og finde frem til, hvilke egenskaber Jack og Melissa har, som gør, at de er gode til at arbejde sammen om at genopbygge verden.

Eleverne skal finde fællestræk i de bibelske fortællinger og i historien om Jack og Melissa, og de skal to og to lave deres egne (folde)huse med figurer, ting og egenskaber, der er godt at have med sig i mødet med verden.

Projektet indeholder:

Lærervejledning

Et eksemplar af billedbogen Det hus Jack

(og Melissa) byggede pr. lærer

Lærerkursus:

Husk vores lærerkursus: Fupz og bibelhistorier

Læs om det her:https://sks-skanderborg.dk/fupz-og-bibelhistorier/

 

Målgruppe: 1. – 3. klasse 

Fag: Kristendomskundskab og dansk

Lektioner: 6 – 8 lektioner

Periode: Fra september 2024