Ungdommen nu til dags!

– hvad er det gode ungdomsliv?

Tilmeldingen er lukket, da vi desværre ikke har mere materiale til dette projekt.

Obs.: Dette er et Godt fra gemmerne-materiale. Det betyder, at det er et projekt, hvor der er en rest fra et tidligere skoleår. Når du bestiller materialer fra Godt fra gemmerne, skal du udfylde tilmeldingen nederst på siden, som du plejer. Når vi har modtaget din tilmelding, skynder vi os at tjekke, om vi har alle de ønskede materialer på lageret, og herefter kontakter vi dig. Det er derfor først, når du modtager en mail fra os, du kan være helt sikker på, om der er mere tilbage af det ønskede materiale.

Ungdommen er skiftevis genstand for forherligelse og forbandelse. Gennem tiden er den blevet skudt meget i skoene, når det kommer til spørgsmålet om, hvad det gode ungdomsliv er – men hvad siger de unge egentlig selv?

Den norske forfatter, Linn Skåber, har skrevet en bog, der giver ungdommen stemme. Med udgangspunkt i interviews med unge mennesker har hun forfattet små tekster, der tager ungdommen alvorligt. Teksterne er skrevet som monologer og kommer omkring både de helt små umærkelige nuancer og de kæmpestore
begivenheder, som ungdomslivet bliver formet af.

Med afsæt i et udvalg af bogens tekster undersøger dette projekt nogle af de eksistentielle spørgsmål og overvejelser, der vedrører ungdomslivet i overgangen fra barn til voksen.

Projektet indeholder:
Lærervejledning
Elevplakat
Forslag til opgivelsesliste/prøveoplæg

Målgruppe: 8. – 10. klasse 

Fag: Kristendomskundskab og dansk

Lektioner: Minimum 8 lektioner

Periode: Fra sept. 2023