På rejse med Grundtvig

– om grundtvig og samfundet

Få har som Grundtvig præget det danske samfunds forståelse af demokrati, skole og kirke. Grundtvig var af den opfattelse, at fællesskaber etableres og styrkes i skolen, i kirken og i samfundet.

Grundtvig-tegneserie

I projektet møder eleverne Grundtvig gennem en tegneserie, hvor to børn finder en ældre mand på en bænk. Undervejs går det op for børnene, at manden er Grundtvig, og sammen med børnene besøger Grundtvig folkeskolen, folkekirken og folketinget – tre steder, hvor han i sit liv har sat aftryk, og hvor man også i dag kan se sporene af Grundtvig.

Ved hjælp af medfølgende dialogkort samles der op på tegneseriens indhold.

Kuffert med genstande

Et gennemgående element i projektet er at understøtte elevernes historiske bevidsthed. Det gøres via en kuffert, som indeholder genstande fra en grundtvigsk arv; en salmebog, en stemmeseddel og en fortælling fra nordisk mytologi. I samme kuffert skal eleverne give Grundtvig noget tilbage, som karakteriserer deres liv og fællesskab med hinanden i nutidens samfund.

Projektet indeholder:

Lærervejledning

Klassesæt af tegneserier

Dialogkort

Kuffert med salmebog, garnnøgle,

stemmeseddel og historisk fortælling

Hjemmeside

 

Til dette projekt anbefaler vi lærerkurset “Lad ordet blive levende“. Du kan tilmelde dig direkte i nedenstående formular, eller under Lærerkurser.

Målgruppe: 5. – 6. klasse 

Fag: Kristendomskundskab

Lektioner: 7 – 8 lektioner 

Periode: Fra sept. 2023

    Ønsker du at tilmelde dig lærerkurset til dette projekt?