Øjeblik

– om at se hinanden

Obs.: Dette er et Godt fra gemmerne-materiale. Det betyder, at det er et projekt, hvor der er en rest fra et tidligere skoleår. Når du bestiller materialer fra Godt fra gemmerne, skal du udfylde tilmeldingen nederst på siden, som du plejer. Når vi har modtaget din tilmelding, skynder vi os at tjekke, om vi har alle de ønskede materialer på lageret, og herefter kontakter vi dig. Det er derfor først, når du modtager en mail fra os, du kan være helt sikker på, om der er mere tilbage af det ønskede materiale.

Hvad vil det sige at være usynlig? Hvad vil det sige at se hinanden? Og kan man ligefrem blive usynlig, hvis man ikke bliver set?

Tove Jansson: Det usynlige barn
Eleverne arbejder i dette projekt med Tove Janssons
fantastiske fortælling Det usynlige barn. Pigen Nini er blevet så overset, at hun er blevet næsten usynlig, men heldigvis kan det lade sig gøre at lande i et ’seendefællesskab’. Tove Jansson fortæller med stor empati, og helt usentimentalt, om det livsvigtige i at blive set.

Søren Kierkegaard
I forlængelse af Det usynlige barn præsenteres eleverne for Søren Kierkegaards tanker om at se og blive set af andre. For Kierkegaard er måden, hvorpå vi ser hinanden altafgørende, da vi med et enkelt øjekast kan tillægge eller frakende hinanden betydning.

 

Målgruppe: 4.-6. klasse 

Fag: Kristendomskundskab, dansk og billedkunst

Lektioner: 9 lektioner samt evt. 3 lektioners kreativ afslutning

Periode: Fra september 2023