Kirkemysteriet

– mysterier og totalteater i kirken

Oplevelse i kirken

Giv dine elever en spændende og anderledes oplevelse i kirken, når den bliver fyldt med mysterier, skuespillere og gådefulde genstande.

Eleverne skal på deres besøg i kirken hjælpe den lokale præst med at løse et mysterium der ligger flere hundrede år tilbage i tiden.

Engang for længe, længe siden…

var der en ondskabsfuld, kongelig embedsmand, som opkrævede alt for mange skatter fra lokalbefolkningen. Menneskene på egnen sultede og måtte gå fra hus og hjem. Heldigvis fik den lokale sognepræst en idé til, hvordan lokalsamfundet kunne blive fri for den lede skatteopkræver. Men planen var desværre fuldstændig umulig at udføre alene, så præsten havde brug for hjælp!

Træd igennem bogen

Uden for kirken vil der være en kæmpe stor bog, som eleverne skal træde igennem for at komme ind i kirken. Når eleverne træder igennem bogen, træder de samtidig ind i fortællingen og er pludselig på en rejse tilbage i tiden. Her vil de være med til at løse det gamle mysterium.

OBS

Der er begrænede pladser til Kirkemysteriet.

Målgruppe: 4. – 5. klasse 

Fag: Kristendomskundskab og evt. teknologiforståelse

Lektioner: 60 min.

Periode: Juni 2024

Mysteriet vil blive afholdt i:

Ry Kirke

Skanderborg Slotskirke

Skovby Kirke

Bjerager Kirke

Mens tilmeldte klasser selv skal gå/cykle/tage bybus til Ry, Slotskirken og Skovby, vil der for klasser til Bjerager være mulighed for at få arrangeret transport.