Kig op

Det uendelige univers

Universet er ufatteligt stort. Måske uendeligt. Når mørket sænker sig en klar nat, kommer der minut for minut flere stjerner til syne.

Men hvad er stjerner? Hvor forsvinder de hen, når det bliver dag? Hvad var det, de tre visemænd fra Østerland så, da de julenat fulgte en lysende stjerne på himlen? Det er nogle af de spørgsmål, eleverne får svar på i dette projekt om stjerner.

I forløbet skal eleverne arbejde med stjernens betydning i Bibelen, centrale naturvidenskabelige begreber, der vedrører stjernen, stjernen i græsk mytologi og myten om de tre søstre, forståelsen af stjernen som vejviser i antikken og i nutiden og stjernens betydning for julen og i salmen Dejlig er den himmel blå.

Eleverne får deres eget elevhæfte, hvori der er tekster og aktiviteter til lektionerne.

Brug evt. materialet i julemåneden

Projektet kan også anvendes som et juleprojekt, idet de tre sidste lektioner omhandler bl.a. juleevangeliet, fortællingen om de tre vise mænd og stjernen i salmer og som et kristent symbol på juletræet. Derfor er projektperioden oplagt decembermåned med eventuel opstart i november. December er også en god stjernekigger-måned.

Forløbet kan afsluttes med et kirkebesøg i starten af januar måned, hvor eleverne skal høre om stjerner og helligtrekonger.

Projektet indeholder:

Lærervejledning

Klassesæt elevhæfter

Tilbud om kirkebesøg

Målgruppe: 4. – 6. klasse 

Fag: Kristendomskundskab

Lektioner: 8 lektioner samt evt. kirkebesøg

Periode: Fra september 2023