Med Kierkegaard på some

Tilmeldingen til dette projekt er lukket, da vi ikke har flere materialer.

Obs.: Dette er et Godt fra gemmerne-materiale. Det betyder, at det er et projekt, hvor der er en rest fra et tidligere skoleår. Når du bestiller materialer fra Godt fra gemmerne, skal du udfylde tilmeldingen nederst på siden, som du plejer. Når vi har modtaget din tilmelding, skynder vi os at tjekke, om vi har alle de ønskede materialer på lageret, og herefter kontakter vi dig. Det er derfor først, når du modtager en mail fra os, du kan være helt sikker på, om der er mere tilbage af det ønskede materiale.

Ved dine elever, hvor stor indflydelse de har på deres egen og hinandens digitale fortællinger?

Med Kierkegaard på SoMe er et kristendomsfagligt projekt, hvor Søren Kierkegaard (1843-1855) holder et spejl op foran de unge og derved kan være en etisk guideline for deres dannelse og færden på de sociale medier.

Projektet sætter fokus på etik, moral, ansvarlighed og almen dannelse. Kierkegaard er derfor aktuel, fordi han bidrager med noget helt unikt til vores kulturelle dannelse. Hans filosofi er grundstenen i eksistentialismen.

Med afsæt i Kierkegaards eksistensfilosofi bliver eleverne opmærksomme på, at de har pligt til at tage ansvar for det, de siger og gør – ikke mindst for det de sender ud på de sociale medier, hvor det, de skriver, kan få uoverskuelige konsekvenser for både dem selv og andre.

Indhold:

– Søren Kierkegaards liv og eksistentialismens grundprincipper
– Tegneserien På kant med Kierkegaard
– SMS-noveller
– Skabelsen af identitet
– Den frihed og det ansvar, der ligger i det frie valg
– Angsten, der følger med, når man har ansvaret for konsekvenserne af ens valg.

Målgruppe: 7. – 10. klasse 

Fag: Kristendomskundskab

Lektioner: 6 lektioner

Periode: Fra september 2023