Jesus og evangelierne

– et juleprojekt til mellemtrinnet

Obs.: Dette er et Godt fra gemmerne-materiale. Det betyder, at det er et projekt, hvor der er en rest fra et tidligere skoleår. Når du bestiller materialer fra Godt fra gemmerne, skal du udfylde tilmeldingen nederst på siden, som du plejer. Når vi har modtaget din tilmelding, skynder vi os at tjekke, om vi har alle de ønskede materialer på lageret, og herefter kontakter vi dig. Det er derfor først, når du modtager en mail fra os, du kan være helt sikker på, om der er mere tilbage af det ønskede materiale.

De fleste kender juleberetningen med stjernen over stalden, Maria, Josef, de hellige tre konger, hyrderne, oksen og æslet. Men de færreste ved, at der faktisk findes to forskellige juleevangelier, hvor hyrderne hører til i det ene, mens de vise mænd hører til i det andet.

Religion og tradition
Eleverne skal i dette forløb arbejde med begge Bibelens udgaver af juleevangeliet. De skal undersøge, hvad der rent faktisk står i juleevangelierne, og hvordan traditionen har tilføjet krydderi til dem.
For gennem tiden har Bibelens læsere selv udfyldt de tomme huller i fortællingen og digtet videre på indholdet. F.eks. er de oprindelige vise mænd blevet til konger – sandsynligvis pga. deres kostbare gaver til Jesusbarnet.

Billedkort
Eleverne begynder i et udefra-perspektiv, hvor de systematisk ved hjælp af billedkort undersøger juleevangelierne hos Matthæus og Lukas.
Eleverne møder senere indefra-perspektivet, når de arbejder med et præsteinterview og juleevangelierne i en nutidig og trosmæssig sammenhæng. Gennem opgaver og øvelser tilegner eleverne sig viden om forskellene mellem de to juleevangelier, om Bibelen som kilde samt kristen tradition og videredigtning.

Målgruppe: 4. – 6. klasse 

Fag: Kristendomskundskab

Lektioner: 6 lektioner

Periode: December 2023