Hver fugl synger med sit næb

Hver fugl synger med sit næb stammer fra en af Grundtvigs sange, og det er netop Grundtvigs sange og salmer, der er projektets omdrejningspunkt. I projektet møder eleverne selveste Grundtvig i form af en skuespiller, der i tre korte film introducerer de sange, som eleverne skal arbejde med:

  • Jeg gik i marken og vogtede får  
  • Velkommen i den grønne lund  
  • Morgenstund har guld i mund 

Gennem sangene får eleverne et begyndende kendskab til Grundtvig og hans tanker. Til hver sang er der øvelser og opgaver, hvor eleverne skal arbejde med projektets tematikker; den gode fortælling, som her er den bibelske fortælling om hyrdedrengen David, der bliver konge, fællessang og glæden ved livet.

Til projektet har et børnekor indsunget de tre sange og sammen med koret, kan klassen lære at synge sangene. På den måde klædes eleverne på til at blive en del af den unikke danske tradition fællessang. En tradition som Grundtvig har haft stor betydning for, og som efterhånden har fået en indgroet plads i dansk kultur med sange til alt fra glædelige til sørgelige begivenheder.

Til dette projekt anbefaler vi lærerkurset “Lad ordet blive levende“. Du kan tilmelde dig direkte i nedenstående formular, eller under Lærerkurser.

 

Målgruppe: 1. – 2. klasse 

Fag: Kristendomskundskab og evt. musik

Lektioner: 6 lektioner

Periode: Fra september 2023

    Ønsker du at tilmelde dig lærerkurset til dette projekt?