Går det hele ad helvede til?

– om håb og frygt

Info:

Til dette projekt indgår et brætspil. Vi har desværre ikke flere brætspil tilbage, men projektet kan køres uden spil-delen, så man kan fortsat bestille projektet.

Går det hele ad helvede til? Er der overhovedet nogen, der tør håbe på noget? Eller går det ligefrem bedre end nogensinde før?

Projektet zoomer ind på den frygt for fremtiden, der synes allestedsnærværende både i nyheder, film, litteratur og samfund. Dystopierne er over os, og de er både skræmmende og fascinerede, men hvorfor fylder utopierne og håbet så lidt? Det er spørgsmål som disse, der danner udgangspunkt for dette projekt.

Kenneth Bøgh-novelle

Eleverne læser en novelle af Kenneth Bøgh Andersen, som er skrevet til dette forløb. Novellen hedder ”Uegnet?” og har sit omdrejningspunkt i samme univers som ”De hvide mænd” af samme forfatter.

Brætspil med etiske dilemmaer

Eleverne arbejder også med brætspil med etiske dilemmaer, og på den baggrund skal de reflektere over frygtens og håbets betydning for den måde, mennesker lever deres liv på.

Begrebsparret håb og frygt går hånd i hånd i projektet, hvor eleverne skal arbejde med såvel dystopier og utopier som forestillinger om paradis og helvede i kristendom og islam; fortællinger, der siger noget om, hvad mennesker har frygtet og håbet før og nu. Til det arbejde hører der til projektet et digitalt bibliotek med dystopier, utopier, helvedes- og paradisforestillinger før og nu.

Der er mulighed for kirkebesøg og afsluttende, kreative elevprodukter om håb og frygt.

Projektet retter sig mod både kristendomskundskab og dansk, og det egner sig også godt til en fagdag.

Projektet indeholder:

Lærervejledning

Novelle af Kenneth Bøgh i klassesæt

Adgang til projektets hjemmeside

med digitalt bibliotek

Et brætspil pr. skole

Tilbud om kirkebesøg

 

Til dette projekt anbefaler vi lærerkurset “Er der håb endnu“. Du kan tilmelde dig direkte i nedenstående formular, eller under Lærerkurser.

Målgruppe: 7. – 10. klasse 

Fag: Kristendomskundskab og dansk

Lektioner: 10-14 lektioner

Periode: Fra september 2023

    Ønsker du at tilmelde dig lærerkurset til dette projekt?