Formet af ler

Tilmeldingen til dette projekt er lukket, da vi ikke har flere materialer.

Obs.: Dette er et Godt fra gemmerne-materiale. Det betyder, at det er et projekt, hvor der er en rest fra et tidligere skoleår. Når du bestiller materialer fra Godt fra gemmerne, skal du udfylde tilmeldingen nederst på siden, som du plejer. Når vi har modtaget din tilmelding, skynder vi os at tjekke, om vi har alle de ønskede materialer på lageret, og herefter kontakter vi dig. Det er derfor først, når du modtager en mail fra os, du kan være helt sikker på, om der er mere tilbage af det ønskede materiale.

Gør dine elever fortrolige med de to skabelsesberetninger fra Det Gamle Testamente på en kreativ og skabende måde. Eleverne skal arbejde med ligheder og forskelle i de to bibelske fortællinger, med kig ud til andre religioners skabelsesmyter.

Ved hjælp af en lille film bliver eleverne præsenteret for lerets historie, og hvordan det har spillet en vigtig rolle i flere religioners skabelsesmyter. Eleverne bliver også klogere på, hvordan leret har og har haft en væsentlig betydning for menneskers liv igennem tiden.

Kreativt produkt
Undervejs i arbejdet med fortællingerne skal eleverne selv skabe væsener ud af ler og afprøve forskellige metoder og teknikker, som fremkalder personlighed og karakter. Elevernes væsener bruges som brikker i det afsluttende, evaluerende spil.

Kirkebesøg
I projektet indgår også muligheden for et kirkebesøg. Her vil eleverne sammen med præsten i den lokale kirke opleve den kristne grundfortælling om, hvordan Gud skabte verden på syv dage.

Projektet indeholder:
Lærervejledning
Spilleplader, kort og terninger
Hjemmeside med film, kopiark og indtalte myter
Mulighed for kirkebesøg

Målgruppe: 1. – 3. klasse 

Fag: Kristendomskundskab og billedekunst

Lektioner: 8 lektioner samt et kirkebesøg

Periode: Fra september 2023