Fællesskab i fællessang

– hvad sangen gør ved os

Den unikke danske tradition for fællessang har en indgroet plads i dansk kultur. Den bruges i mange sammenhænge – lige fra den gladeste runde fødselsdag, til den mest sørgmodige afsked.

Dette forløb tager udgangspunkt i Grundtvig og hans tanker om dannelse til fællesskab gennem fællessang. I projektet møder eleverne selveste Grundtvig i form af en skuespiller, der i fire korte film introducerer de sange, som eleverne skal arbejde med:

 

– Jeg gik i marken og vogtede får

– Velkommen i den grønne lund

– Morgenstund har guld i mund

– Du som har tændt millioner af stjerner

 

Igennem filmene lærer eleverne om Grundtvigs liv, tanker og samtid. Der kan arbejdes med sangene i enten kristendomskundskab eller musik – eller begge fag.

Sangkonsulenter fra Sangkraft

Det er til dette forløb muligt at få besøg i klassen af en sangkonsulent fra Sangkraft Skanderborg i ugerne 43-46. De vil stå for undervisningen i en lektion og synge projektets sange med eleverne krydret med fagter, rytme og klaver.

Som afslutning kan klasser, der har haft besøg af sangkonsulenter komme til fællessang i jeres lokale kirke. Her får eleverne mulighed for at mærke, hvordan det er at synge sammen i et stort fællesskab.

Hiv fat i din kollega

For at få besøg af en sangkonsulent skal der tilmeldes minimum 2 klasser pr. skole. Det er et begrænset antal klasser, som kan få besøg af en sangkonsulent, og klasserne får tilsagn efter først til mølle-princippet.

Vigtigt! Hvis I ønsker at få besøg af en sangkonsulent, skal I køre forløbet i sep. – midt okt.

Til dette projekt anbefaler vi lærerkurset “Lad ordet blive levende“. Du kan tilmelde dig direkte i nedenstående formular, eller under Lærerkurser.

Målgruppe: 3. – 4. klasse 

Fag: Kristendomskundskab og evt. musik

Lektioner: 8 lektioner samt evt. besøg af sangkonsulent samt fællessang i kirken

Periode: Fra sept. 2023

Til dette projekt kan lærerne kun tilmelde sig selv og sine egne klasser

    Ønsker du at tilmelde dig lærerkurset til dette projekt?