Klimafrygt,

håb og handling

I 2020 blev alle 900 konfirmander i Silkeborg Provsti bedt om at nedskrive deres håb og frygt i forhold til fremtiden. Omkring en tredjedel udpegede klimakrisen, som det de frygtede mest…

Sognepræst og dokumentarfilminstruktør Regitze Marker mødte i sin dagligdag mange børn og unge, som ikke turde tro på, at der overhovedet var en fremtid for deres generation. Også her var klimafrygten dominerende. Hun iværksatte derfor et filmprojekt, hvor hun i en elbil kører rundt i Danmark, mens hun på hver tur taler med to børn eller unge om deres tanker om fremtiden.

Bilen er et godt samtalerum, Regitze Marker en dygtig interviewer – men først og fremmest er de medvirkende børn og unge kloge, ærlige og opløftende at lytte til.

Med filmene som udgangspunkt har vi udarbejdet et projekt der handler om klimaudfordringen – men især om hvordan vi kan tænke og handle, uden at blive mast af problemets tyngde.

Kristendomsfagligt er der fokus på ”håb” kontra ”frygt” – et modsætningspar som altid har været indbygget i den menneskelige eksistens. Desuden præsenteres eleverne for kristendommens tanke om mennesket som forvalter af Guds skaberværk.

 

Målgruppe: 4. – 6. klasse 

Fag: Kristendomskundskab

Lektioner: 4 – 6 lektioner

Periode: Fra september 2021