Ham der jesus

– manden med de mange ansigter

Jesus er måske verdenshistoriens største brand. Alle kender navnet, alle ved noget om Jesus, men Jesus er også genstand for utallige fortolkninger, og der findes ikke bare ét, men mange Jesus-billeder. De mange Jesus-billeder er omdrejningspunktet for projektet.

Gennem podwalk og kirkebesøg skal eleverne blive klogere på kristendommens Jesus, som han fremstilles i Det Nye Testamente og i evangelierne. Den historiske Jesus undersøges gennem kildearbejde, og eleverne skal også se nærmere på Jesus i fire andre religioner: jødedom, islam, hinduisme og buddhisme.

Endelig skal eleverne også arbejde med et udvalg af fortolkede Jesus-billeder, som har resulteret i,at Jesus er blevet manden med de mange ansigter.

Der ses nærmere på både historiske og nutidige Jesus-billeder – helt fra Åby-krucifikset med Jesus som en sej vikingetype til en nutidig Jesus i den amerikanske CIA-serie ’Messiah’ på Netflix.
Undervejs i forløbet indsamler eleverne idéer til afslutningsvis at kunne lave et kreativt produkt – en Bento, som tegner en profil af Jesus. Nyhedsformidling er sammen med en undersøgende tilgang i elevopgaverne valgt som didaktisk greb i dette projekt.

Det betyder, at formidlingen og opgaver er tilrettelagt som en blanding af den journalistiske genres former – artikler, nyhedsindslag og interview – og genren SoMe med udtryk som Instagram, hashtag og SMS.

Målgruppe: 8. – 10. klasse 

Fag: Kristendomskundskab

Lektioner: 6 lektioner plus kirkebesøg

Periode: Fra september 2022